“Hygge” u Vás doma

Pocit šťastia, pohody, útulnosti a vnútorného pokoja. To je Hygge. Pochádza z Dánska, kde sú dni príliš krátke a zimy príliš dlhé. A nevľúdne. V tomto období trávime aj my viac času doma a to je skvelá príležitosť vytvoriť si malú oázu pokoja a šťastia. Stavte na maličkosti, ktoré pohladia Vašu dušu. 

iStock-1065513808

Potešenie

Nezáleží na tom, či Vás čaká deň plný povinností, alebo dnes ostávate doma. Začnite deň príjemne. Vlastný ranný rituál Vás nabudí a prinesie pocit spokojnosti, ktorý sa s Vami ponesie až do večera. Vyhraďte si svoj čas na kávu v obľúbených ponožkách. Horúci nápoj a veselé ponožky - táto kombinácia preberie aj najväčšieho spachtoša. 

Vypnutie

Digitálne technológie sú užitočné, ale ako sa hovorí - všetko s mierou. Venujeme im priveľa času, ktorý by sa dal využiť aj príjemnejšie. Skúste byť viac sami so sebou a tiež viac so svojími najbližšími. Keď s niekým trávite čas, nenechajte sa ničím rozptyľovať, venujte mu plnú pozornosť. Prežívajte každý prítomný okamih, už nikdy sa nezopakuje. 

Atmosféra

Po celom dni sa pokúste úplne vypnúť myšlienky a doprajte si relax. Zababušte sa do hebkej deky a začítajte sa do obľúbenej knihy. Alebo si napustite plnú vaňu. Relaxačná hudba a pár sviečok vnesie do Vašej kúpeľne tú správnu atmosféru. Podčiarknite tento pôžitok orientálnou vôňou a vyskúšajte luxusné mydlo s kvetom hortenzie. Nielen, že pohladí Vaše zmysly, ale vďaka mlieku a olivovému oleju dokonale vyživí Vašu pokožku. 

Lucia Minárová