Burger bez výčitiek

Hádam neexistuje človek, ktorému by nebol známy šťavnatý, bohato obložený burger. Málokto odolá jeho nezameniteľnej chuti a vzhľadu.

Hamburger je pre nás všednou súčasťou bežného života, keďže ho nájdeme na každom rohu, či už vo fast foodoch alebo naopak, v klasických reštauráciách. Ale zamysleli ste sa už, odkiaľ sa k nám dostal? Väčšina ľudí bez mrknutia oka odpovie, že z Ameriky. Samozrejme. Veď nezdravé jedlo, rýchle stravovanie je už od dávna s ňou spojené. Ale v tomto prípade to pravdou nebude.

Jeho korene siahajú na iný kontinent, a to priamo do Európy, kde sa jeho začiatky začali formovať v 15.storočí a ako inak, ak nie v Hamburgu, odkiaľ je aj jeho názov odvodený. Práve tam sa servírovalo hovädzie mäso – steak medzi dvoma plátkami chleba. Do Ameriky sa dostal až neskôr, a to vďaka nemeckým emigrantom v 18.-19. storočí, kde ho aj vylepšili. Usadili sa najmä v Chicagu a New Yorku, kde zakladali prvé bistrá a hamburger sa pomaly, ale isto začal tešiť veľkej obľube.

 

Postupne prešiel vývojom a vylepšením až do dnešnej podoby a my si ho môžeme vychutnať s karamelizovanou cibuľkou, omáčkami, chrumkavou slaninkou, rajčinami, ľadovým šalátom a s obľúbenou prílohou, ako sú hranolky, či Colleslaw. Tento klasický základ sa aj teraz ozvláštňuje rôznymi surovinami ako napr. avokádo, ale základom pre poctivý originálny burger ostáva kvalitné hovädzie mäso.

Samozrejme, že vlna vegetariánstva zasiahla aj burgre a v ponuke majiteľov reštaurácií sa objavujú aj vege burgre. Nás tento „trend“ zasiahol tiež a takýto burger nájdete aj v našej ponuke.

Ak však váš mlsný jazýček má radšej bohato obložený hovädzí burger, u nás si ho môžete dať celý bez výčitiek. Štýlové balenie dvoch párov ponožiek poteší každého milovníka rýchleho občerstvenia a pobaví všetkých naokolo.